Truer korona demokratiet? Samtale mellom Eva Sarfi og Øyvind Strømmen

Truer korona demokratiet? Minoriteter får rettighetene innskrenket i flere land, Polen har innført LHBT-frisoner. Ungarn har innført en kriselov som fører landet i diktatorisk retning. EUs manglende vilje til å hjelpe land som Serbia har også åpnet døren for Kina. Kan denne krisen skape enda en faktor som styrker vestlig antiliberal populisme?

Er dette unikt for Ungarn og Polen eller kommer vi til å se mer av innskrenking av rettigheter i flere land fremover? Hvordan skal Norge og Europa forholde seg når europeiske land går i diktatorisk retning?

Bli med i samtalen mellom Eva og Øyvind for å høre diskusjoner om disse spørsmålene. Delta ved å klikke på denne lenken.

Eva Sarfi er universitetslektor og faglig leder på senter for slaviske og østeuropeiske studier ved UIO. Evas interessefelt er blant annet østeuropeiske områdestudier, historie, minoriteter og minoritetspolitikk i Øst-Europa.

Øyvind Strømmen er journalist, forfatter og MDG-politiker. Øyvind Strømmen har blant annet skrevet en meget spennende bok om Ungarn – en fortelling om Europa. Boken er en reise gjennom ungarsk historie og politikk – og en fortelling om Europa.